Descarga Libros Gratis

Descargar libros y ebooks (Los mejores libros en formato PDF, EBOOK, etc.)

Buscador de ebooks....

Total de libros encontrados 40 para su búsqueda. Descargue los ebooks y Disfrute!!!
Canto jo i la muntanya balla

Canto jo i la muntanya balla

Autor: Irene Solà Saez

Número de Páginas: 192

4t. Premi Llibres Anagrama de Novel·la Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. Canto jo i la muntanya balla és una novel·la en què prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

Món dels infants en els contes, El. Anàlisi psicopedagògica

Món dels infants en els contes, El. Anàlisi psicopedagògica

Autor: Lluís Folch I Soler

Número de Páginas: 245

L’anàlisi psicopedagògica d’una mostra significativa de contes ens permet contemplar una gran varietat d’escenaris on es representen drames que ens mostren el món dels infants, que ens informen de les seves pors i de les seves il.lusions, dels seus èxits i dels seus fracassos, i ens expliquen com veuen el pare i la mare, el créixer i el fer-se grans. D’aquesta manera, més enllà de les seves funcions literària, lúdica i social, els contes podran ser utilitzats també com a eina de coneixement, i per tant com a eina diagnòstica, pedagògica i terapèutica. L’interès de la recerca és l’eina, conèixer l’eina; les troballes que es puguin fer amb aquesta eina són tot un altre estudi. Caldrà aprofundir l’estudi dels contes amb mètode i sistema; aquest llibre n’és només un pròleg, un crit de sorpresa després d’una primera mirada superficial i fugissera sobre el fenomen dels con-tes de tradició oral, i un crit d’admiració després de descobrir o mig intuir la seva riquesa de continguts i d’estructures; veurem només les beceroles d’una recerca que no té fi. Més enllà de l’eina hi ha tot un món per explorar.

Enterra'm a Pequín

Enterra'm a Pequín

Autor: M. Mercè Cuartiella

Número de Páginas: 88

Un home gran passa les hores a la cuina de casa seva amb un tauler d'escacs i el fantasma d'un amic, mort fa més de cinquanta anys. Tots dos estan units pels records de joventut, les il·lusions perdudes i el territori mític de Pequín, un barri de Barcelona que va ser devorat per les aigües. Per aquesta cuina passaran els vius —les filles, la germana, el gendre, el nebot— però ningú no arribarà a penetrar en el món privat, íntim i solitari del vell, potser perquè estar viu és alguna cosa més que respirar, moure's i parlar amb els altres i perquè de vegades els vius estan més morts que els fantasmes.

Joan Laporta.

Joan Laporta.

Autor: Patrícia Gabancho

Número de Páginas: 161

Aquest llibre pren la figura de Joan Laporta com a excusa per analitzar els mecanismes subtils que mouen la societat catalana a l'entorn d'aquest poderós catalitzador que és el futbol. El Barça, ho sap tothom, és "més que un club". Avui, un club global, present arreu del món, triomfador i exemplar. Però des de sempre el Barça ha sabut canalitzar i expressar allò que els catalans sentien i no podien dir o no podien viure en els canals habituals. La presidència del Barça, igual que la Llotja del camp, ha estat un lloc cobejat per personalitats de tota mena. La presidència del Barça, doncs, no és mai innòcua: el llibre analitza les insospitades connexions que genera aquest lloc de poder.Joan Laporta és un personatge ambivalent, amb llums i ombres, i ara mateix calibrant si avança cap a les aigües proceloses de la política amb un objectiu altíssim: la independència de Catalunya. Qui és Laporta i com ha gestionat l'immens poder de representació del Barça és l'altre fil conductor del llibre. "Les "cent famílies" de la societat catalana no han renunciat mai a ocupar els principals llocs de representació social a Catalunya. Tres cercles hi ha a la societat...

Vint-i-dos contes

Vint-i-dos contes

Autor: Mercè Rodoreda

Número de Páginas: 182

Recull de contes que va donar l'empenta definitiva a la carrera de la Mercè Rodoreda quan el 1957 va guanyar el premi Víctor Català, un concurs que ara porta el seu nom. Conté des de senzilles escenes, on retrata ambients, personatges o llocs concrets, però sense desenvolupar pròpiament una història, fins a narracions molt més elaborades i riques, on no només narra uns fets sinó que suggereix molts més elements del seu univers literari i vital.

Trastorns de conducta i de personalitat. Una psicopatologia per a educadors

Trastorns de conducta i de personalitat. Una psicopatologia per a educadors

Autor: Lluís Folch I Soler

Número de Páginas: 283

Tothom que tracta amb nens, i en especial els responsables del seu desenvolupament, de la seva salut i de la seva educació, haurien de saber molta psicologia del nen i de les seves conductes patològiques a l’efecte de poder prevenir la possibilitat que el nen ensopegui amb traves que podrien frenar el seu desenvolupament com a persona, i també per poder ajudar a aquells que tenen dificultats per tirar endavant..El seu contingut fa èmfasi en les patologies més freqüents a l’escola ordinària i per tant molt més a l’escola especial

Assaigs d'ètica i estètica

Assaigs d'ètica i estètica

Autor: David Hume

En la tradició de Montaigne, Bacon i Addison, els Assaigs de Hume són peces d'extensió diversa que s'ocupen d'una gran varietat de temes. Els compilats ací tracten de les passions, la tragèdia, el gust estètic i els seus criteris, la millor classe d'escriptura, la moralitat del suïcidi i la immortalitat de l'ànima. Són textos amens i entenedors, argumentatius però d'orientació pràctica. Hume pren com a model el dinamisme de la conversa entre persones cultivades. El mou l'afany d'«entretenir el públic», però sense que això comporte la banalització del contingut, ans al contrari. L'escocès pensa que aquest estil serà beneficiós per al mateix pensament teòric o acadèmic, i per al filosòfic, en particular, el qual tendeix a recloure's en la ciutadella dels murs universitaris.

Egosurfing

Egosurfing

Autor: Llucia Ramis

Número de Páginas: 337

Egosurfing és el terme que designa la pràctica que consisteix a navegar per Internet a la recerca d'informacions sobre un mateix, amb l'objectiu de trobar-se però sobretot de sentir-se buscat, i per tal de sentir-se viu. L'obra de Llucia Ramis critica i al mateix temps és deutora d'aquesta nova cultura i de la tendència a l'egolatria en la nostra societat.Una anònima escriptora mallorquina de llibres d'autoajuda rep l'acusació d'un programa televisiu sensacionalista d'haver comès un "quasihomicidi imprudent". La seva víctima és un jove hospitalitzat a causa de l'impacte al seu cap d'una bossa d'escombraries. Algú ha llançat la bossa des del pis on ella va viure dotze anys enrere, en el seu primer curs universitari a Barcelona, i que va abandonar després de la mort del seu primer amant.De manera inesperada, es fa amiga de la descarada periodista que la calumnia, que la introdueix en les perversions d'un exclusiu ambient de la ciutat, mentre que el noi a qui se suposa que ha ferit, el qual està pendent d'un judici per presumpte maltractament a la seva exnòvia, insisteix a convertir-se en amic íntim de la protagonista... Llucia Ramis llegeix un fragment del llibre a...

Introducció a la psicologia del llenguatge i de la comunicació

Introducció a la psicologia del llenguatge i de la comunicació

Autor: Montserrat Cortès I Colomé

Número de Páginas: 287

El text està pensat com a text bàsic de l’assignatura Psicologia del Pensament i del Llenguatge. Es tracta d’una assignatura obligatòria de l’ensenyament de Psicologia, que s’imparteix en el cinquè semestre de la llicenciatura. Els continguts de l’assignatura s’organitzen en dos blocs temàtics: un conjunt de temes propis de la psicologia del pensament, i un altre grup de temes que són més específics de la psicologia del llenguatge. Malgrat això, el text que es presenta versa solament sobre haches segon bloc temàtic; el motiu és que ja hi ha un text docent, editat per la mateixa UB, que cobreix la temàtica de pensament.

El arte látex

El arte látex

Número de Páginas: 198

Arte Látex. Imágenes, reflexión y SIDA, es el catálogo elaborado con ocasión de la exposición del mismo título que en el mes de abril se presenta en la Nau. Arte Látex pretende un acercamiento al SIDA a través de diversas estrategias artísticas. Se mostrarán las primeras visiones sobre el SIDA, y las reflexiones actuales, tras veinticinco años de investigación y de manifestaciones plásticas de diversa índole. Será posible escuchar, ver, aprender y reconocer el SIDA de forma global, viéndose ampliada la información en este catálogo donde no sólo se tratan temas artísticos y culturales sino también médicos y psico-sociales.

El dolor és amor retingut

El dolor és amor retingut

Autor: Daniel Gabarró , Daniel Lumera

Número de Páginas: 100

El tràfec del dia a dia ens empeny a viure la vida d'una manera accelerada, i això fa que ens oblidem de nosaltres i de les necessitats que tenim. És com si estiguéssim conduint un cotxe i no tinguéssim temps per aturar-nos a omplir el dipòsit. Però, què passarà si no ens aturem? Aquest llibre ens recorda la importància de fer una pausa en el camí i reflexionar sobre temes que són fonamentals en la nostra vida, com ara el perdó, l'amor, la creació del pensament o el valor de l'agraïment. A més a més, en cada capítol s'inclouen propostes pràctiques per cuidar el nostre benestar emocional. Fa uns mesos, Daniel Lumera i Daniel Gabarró van decidir compartir la seva experiència i la seva saviesa en una sèrie de converses online. En cada conversa, s'hi abordava un tema des de dos punts de vista, des de dues perspectives diferents, però des d'una mateixa filosofia de Vida. Aquestes reflexions són l'origen d'aquest llibre, que s'ha convertit, al seu torn, en una oportunitat per aprofundir més i incloure-hi exercicis i propostes de verificació.

El far de Løndstrup

El far de Løndstrup

Autor: Antoni Martí Monterde

Guardonat amb el Premi d'Assaig «Càtedra Blasco», el punt de partida d'aquest llibre és una reflexió sobre la relació entre l'escriptura (el relat, l'assaig autobiogràfic) i el seu entorn físic. Des d'aquesta consciència de l'espai, que implica consideracions també sobre el paisatge i el desplaçament -viatge, migració, exili, la mirada del flàneur-, es mostra com la possibilitat d'escriure un relat autobiogràfic és transformada per la intensificació de la relació amb un entorn concret, amb els llocs. Des d'aquest prisma altament revelador i original, s'analitzen aspectes de l'obra d'autors com Patrick Modiano, Josep Pla, Marcel Proust, Xavier de Maistre, Goethe, Walter Benjamin, Joseph Brodsky o W.G. Sebald. Un viatge a la cruïlla entre paisatge i literatura, entre autobiografia i història, a les fonts d'on raja la memòria moral dels espais.

On desapareixen les estrelles

On desapareixen les estrelles

Autor: Mónica Baños

Número de Páginas: 320

Si alguna cosa caracteritza el petit poble costaner de Melia és la creença popular que les estrelles poden influir en la vida dels seus habitants. Allà viu la Gal·la, una noia que passa els dies treballant en una floristeria. Tot canviarà amb la tornada d'en Néstor, un dels seus millors amics de la infantesa. Però la Gal·la ja no és la mateixa d'abans. Un seguit d'esdeveniments que van passar el darrer any l'han tornat solitària i una mica esquerpa. Quan es presenta l'oportunitat de treballar per al diari local i dissipar així els mals records que l'aclaparen, es creua en el seu camí la Constança, una anciana molt elegant que farà sortir a la llum els secrets de la família de la Gal·la tenyits de dolor, però, sobretot, d'esperança. La Gal·la haurà d'aprendre a perdonar els fantasmes del passat mentre troba la manera de perdonar-se a ella mateixa.

A les vuit, al Thyssen

A les vuit, al Thyssen

Autor: Nieves Hidalgo

Número de Páginas: 241

Una esbojarrada, divertida, ingeniosa i romàntica història d'amor. L'Álex Vílchez, autor reconegut de novel·les de suspens, publica una novel·la de zombis romàntica animat per la seva editora sota el pseudònim de Robert Cooper. O canvia de tema o deixa d'escriure: es troba de ple en una crisi creativa. Per a sorpresa de tots, la novel·la es ven com xurros i es posiciona en el número u de romàntica. A la Lucía, administradora de la web més visitada del gènere, gairebé li ve un atac quan se n'assabenta i llegeix la novel·la de zombis. Penja una crítica que fa que el llibre baixi quinze llocs en un sol dia, declarant la guerra a l'Álex, que està disposat a presentar batalla, utilitzant mil estratagemes per fastiguejar la dona que intenta enfonsar-lo. Casualitats de la vida, es troben en una cita a cegues i s'atrauen immediatament. Què pot passar quan ella s'assabenti que l'Álex no és en Robert Cooper, a qui ella tant odia? Què farà ell quan sàpiga que la Lucía és l'administradora de la web que li ha fastiguejat les vendes i l'està deixant en ridícul? Els millors comentaris dels lectors de Nieves Hidalgo: «La novel.la no m'ha durat ni tres dies, he robat...

La ilustració catalana, periódich desenal, artístich, literari y científich

La ilustració catalana, periódich desenal, artístich, literari y científich

Número de Páginas: 400
Entre imams i capellans

Entre imams i capellans

Autor: Marta Alós, Brahim Yabbed

Número de Páginas: 197

Entre imams i capellans és una obra polèmica, provocadora, transgressora, valenta i que, per damunt de tot, ens parla sense embuts d’alguns dels temes que més ens preocupen actualment. Provinents de mons ben diferents i amb un llenguatge directe i atrevit, els autors s’enfronten als problemes més silenciats; entren al moll de l’os de la religió musulmana i de la catòlica en un viatge sincer i allunyat del llenguatge políticament correcte. Un llibre que, sense cap mena de dubte, no deixarà indiferent cap lector.

Hélène, passió i mort

Hélène, passió i mort

Autor: Maria Clara Forteza

Número de Páginas: 218

Funcionant com un engranatge de peces subtils, la tendresa i l’acolliment de la càlida tia Louise uneix, al voltant d’una taula sempre parada amb quelcom per beure i menjar, els cors dels seus nebots, primer crispats i ressentits, i gradualment, més apaivagats i endolcits a mida que van podent desvelar els secrets de la vida intensa de la seva mare Hélène. Ells tres, la Isolde, la Juliette i el René, recorreran els camins de la memòria a través dels escrits i les cartes que troben de la mare i, amb l’ajuda inestimable de la Louise, que els anirà omplint aquells forats que el record o les cartes no podran curullar, esvaint així l’entramat d’incògnites que els oprimien i descobrint amb emoció que son fills d’un amour fou. L’autora amaneix el relat corprenedor, convidant-nos a passejar amb l’Hélène per la ciutat de Ginebra, a seure en els bancs del Jardí Anglès, davant mateix de la riba del llac, per delectar-nos en la contemplació del Jet d’Eau, l’emblema de la ciutat, o a gaudir de romàntiques i suculents vetllades, embolcallades amb les notes d’un piano que toca Plaisir d’amour. La música també té un rol important en aquesta novel·la,...

EL PLAT MÉS FRED

EL PLAT MÉS FRED

Autor: Roger, Fontanals Viles

Número de Páginas: 212

Que la venjança és un plat que se serveix en plat fred, és del domini de tothom. I en aquesta novel·la, aquest fet es farà palès des d’un bon principi. Dos empresaris, dues trajectòries oposades i un únic objectiu. Dues empreses enfrontades per una voraç competència. I un lladre. Suborns, tràfic d’influències i alts càrrecs implicats. Una línia molt prima i molt feble, capaç de trencar-se en qualsevol moment i fer passar a qualsevol persona de la mediocritat a l’opulència o de la riquesa a la misèria. Una història de venjances ambientada principalment a Girona on s’entrecreuaran passat i present, que posarà en perill a diferents generacions d’una família i on les conseqüències esdevindran imprevisibles.

Ramon Parés : sessió en memòria

Ramon Parés : sessió en memòria

Autor: Institut D'estudis Catalans

Número de Páginas: 102

Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, 25 de març de 2019

Bartleby l'escrivent

Bartleby l'escrivent

Autor: Herman Melville

SINOPSISBartleby, el escribiente es una de las narraciones más originales y conmovedoras de la historia de la literatura. Melville escribió este relato a mediados del siglo xix, pero por él no parece haber pasado el tiempo. Nos cuenta la historia de un peculiar copista que trabaja en una oficina de Wall Street. Un día, de repente, deja de escribir amparándose en su famosa fórmula: «Preferiría no hacerlo». Nadie sabe de dónde viene este escribiente, prefiere no decirlo, y su futuro es incierto pues prefiere no hacer nada que altere su situación. El abogado, que es el narrador, no sabe cómo actuar ante esta rebeldía, pero al mismo tiempo se siente atraído por tan misteriosa actitud. Su compasión hacia el escribiente, un empleado que no cumple ninguna de sus órdenes, hace de este personaje un ser tan extraño como el propio Bartleby. El libro está ilustrado por Javier Zabala, Premio Nacional de Ilustración 2005. CRÍTICAEs una de las narraciones más originales de la historia de la literatura. Mujer de hoyCon una narración sencilla y precisa, donde cada palabra parece medida a conciencia, asistimos al abandono de Bartleby y a la desesperación del narrador y de los ...

Lourdes

Lourdes

Autor: Emma51

Número de Páginas: 102

A la dècada dels anys 90, dues joves donostiarres viatgen a Barcelona per assistir a una convenció d'esteticistes. Mitjançant un amic en comú contacten amb una persona que despertarà nous sentiments. Estem davant d'una història que posa en contacte tres persones ferides per un passat difícil i un futur incert

Cosmos

Cosmos

Autor: Carl Sagan

Número de Páginas: 253

Teniu a les mans una de les obres més destacades de la literatura internacional de divulgació científica, publicada per primera vegada en català. Una obra imprescindible d'un dels grans mestres de la divulgació, que ens endinsa en els grans enigmes que la humanitat ha tractat d'entendre i explicar des de temps inmemorial, i pels quals ha nascut alló que anomenem ciència. Des de la infinitud de l'Univers, fins al món invisible dels àtoms, des del naixement de les estrelles fins a l'aparició de la vida, Carl Sagan aconsegueix transmetre els coneixements de la ciència actual d'una manera entenedora i apassionant.

Sabes que no todo fueron sueños/ Saps que no tot van ser somnis

Sabes que no todo fueron sueños/ Saps que no tot van ser somnis

Autor: Antonio Torres Oliver

Número de Páginas: 486

Castellano: Caminar no siempre supone desplazarse por los caminos reales de asfaltos y tierras. Caminar también puede ser pasearse por los recuerdos que atesoras de una vida que has vivido y por los sueños que has soñado. Y caminas acompañado por tu conciencia, por tu otro yo que tienes preso, por la imagen que ves en el espejo cuando en él te miras y que ya casi no reconoces. Y hablas con él en un diálogo inexistente. Este libro es un conjunto de narraciones cuyo único nexo de unión es la presencia del mismo personaje y su otro yo, su sombra, con la que dialoga. Cada una es una historia diferente. En Valenciano: Caminar no sempre suposa desplaçar-se pels camins reals d ́asfalts i terres. Caminar també pot ser passejar-se pels records que atresores d ́una vida que has viscut i pels somnis que has somiat. I camines acompanyat per la teua consciència, pel teu altre jo que tens pres, per la imatge que veus en l ́espill quan en ell et mires i que ja quasi no reconeixes. I parles amb ell en un diàleg inexistent. Aquest llibre és un conjunt de narracions l ́únic nexe d ́unió de les quals és la presencia del mateix personatge i el seu altre jo, la seua ombra, amb...

TIRANT LO BLANC: EPISODIS AMOROSOS

TIRANT LO BLANC: EPISODIS AMOROSOS

Autor: Joanot Martorell

Tirant lo Blanc exposa grans empreses poítiques i religioses, relata tota mena d'aventures, descriu sensuals escenes amoroses i ofereix fragments doctrinals per a la reflexió i el debat. Una trama narrativa, elaborada i complexa, i un quadre de personatges inoblidables. És la novel.la més important d ela literatura catalana i una de les obres més apassionants i divertides de la literatura de tots els temps.

Actitudes lingüisticas, escuela e inmigracion. Los escolares ante la diversidad lingüistica y cultural

Actitudes lingüisticas, escuela e inmigracion. Los escolares ante la diversidad lingüistica y cultural

Autor: Silvia María Chireac , Ángel Huguet Canalis , Judit Janés Carulla , José Luis Navarro Sierra , Mónica Querol Coronado , Clara Sansó Galiay

Número de Páginas: 406

En los países de Europa Occidental se están produciendo profundas transformaciones fruto de la llegada de población inmigrante. Con el objetivo de realizar un análisis profundo y riguroso de las actitudes lingüísticas de los jóvenes escolarizados en Cataluña, se integran la perspectiva cuantitativa y cualitativa con una doble finalidad: por un lado obtener indicadores que permitan determinar estadísticamente la situación actitudinal respecto al catalán y el castellano de los jóvenes escolarizados, así como las variables que se pueden mostrar significativas en su génesis y configuración y , a su vez, ser capaces de llegar a conocer cómo son construidas subjetivamente esas actitudes. La obra se estructura en dos partes. En la primera se expone el marco contextual y teórico de la investigación y en la segunda se presenta el trabajo empírico desarrollado.

Nosaltres solíem

Nosaltres solíem

Autor: Cristian Martín

Número de Páginas: 160

Sobreviure a l'institut no és fàcil, i encara menys quan la teva vida s'assembla a una pel·lícula dolenta de Hetflix. La Clara té disset anys i una passió enorme: el cinema. Mentre escriu guions d'amagat, els seus pares li donen la llauna perquè estudiï Dret. La reialesa de l'institut, les odioses Parques, li fan la vida impossible, i el Diego, el seu millor amic, lidia amb un crush impossible de resoldre. Tot i així, sembla que les coses segueixen el seu curs: quin adolescent no ha d'escollir el seu futur precipitadament? Tanmateix, tot el que la Clara es pensava que sentia saltarà pels aires quan aparegui l'Hèctor. Ara només faltaria que l'Àlex, el seu gran amor del passat, tornés a la ciutat arrossegant la fama que ha aconseguit aquests dos anys sent influencer d'èxit... Però això no passarà, oi?

VI Reunió d'Arqueologia Cristiana Hispànica

VI Reunió d'Arqueologia Cristiana Hispànica

Autor: Albert Ribera Lacomba

Número de Páginas: 532
La Mariola desde dentro y desde fuera.

La Mariola desde dentro y desde fuera.

Autor: Juan Manuel Solís Solís

Número de Páginas: 142

En estas páginas se trata el tema de la estigmatización territorial, un rasgo característico de un nuevo régimen de marginalidad surgido a consecuencia del desequilibrio capitalista y fortalecido por la aplicación de políticas de corte neoliberal. La Mariola es un barrio de Lleida que está inmerso en un proceso de estigmatización. En este estudio, se han analizado las consecuencias internas de este proceso, poniendo el punto de mira sobre los efectos en las relaciones sociales y la reproducción social cotidiana de los habitantes de La Mariola. Se ha hecho un breve recorrido por la historia del barrio y se ha contextualizado, de forma general, su realidad social. A partir de aquí, se examina minuciosamente el proceso de estigmatización y sus consecuencias, a lo cual sigue un conciso análisis de los diferentes tipos de violencia referentes al estigma.

La calle de las camelias

La calle de las camelias

Autor: Mercé Rodoreda

Número de Páginas: 190

Rodoreda nos conduce en La calle de las Camelias hacia el descenso a los infiernos de Cecilia, una mujer profundamente marcada por el abandono que sufrió al nacer. A pesar de ser recogida y criada por una amorosa pareja de señores de mediana edad, Cecilia no logra encontrar un espacio en el mundo, y lo buscará desesperada e infructuosamente en la cama de diversos hombres. Con un prosa que parece hilada de forma sencilla, empapada de lenguaje hablado, Rodoreda combina las relaciones amorosas de Cecilia con el conmovedor sentimiento de soledad y nostalgia que caracteriza habiatualmente a sus personajes, siempre en busca de la libertad. Así La calle de las Camelias es, sencillamente, una obra inolvidable, que supone la culminación de la técnica realista que Mercè Rodoreda iniciara con inusitado éxito en La plaza del Diamante. Porque nadie como Rodoreda ha logrado dotar de un mundo interior tan rico a sus personajes femeninos.

El pájaro está en el nido. Cocaína, cultura y salud

El pájaro está en el nido. Cocaína, cultura y salud

Autor: Antoniu Llort Suárez

Número de Páginas: 238

Este libro presenta un modelo de análisis sociocultural sobre el uso de cocaína a partir de la identificación de distintos espacios y formas de consumo desde la perspectiva de la Antropología Médica Crítica y la filosofía de Reducción de Daños y Riesgos. Se deconstruyen diferentes variables culturales y estructurales que influyen en la salud de las personas consumidoras, así como en el mantenimiento de sus funciones y relaciones sociales. El texto está basado en un trabajo de campo etnográfico, guiado por las teorías fenomenológicas y del interaccionismo simbólico, llevado a cabo durante año y medio y complementado con 36 entrevistas en profundidad a consumidores. Los principales resultados han sido comprender cómo los espacios de consumo moldean la experiencia y las condiciones de riesgo donde estas prácticas se llevan a cabo y visibilizan al mismo tiempo cómo los factores socio-estructurales impactan sobre la salud y el posicionamiento social de los consumidores. Para finalizar, se presentan cinco propuestas concretas de medidas de salud colectiva, basadas en la formación en materia de sustancias psicoactivas, la creación de espacios de autoorganización y...

Últimos ebooks y autores buscados